Thuisadministratie Weerterland van start

Per 1 juli kunnen inwoners van Nederweert en Weert weer terecht voor ondersteuning bij thuisadministratie. Hiervoor is een samenwerking gestart met de vrijwilligers, Punt Welzijn en Algemeen Maatschappelijk Werk. Zij gaan verder onder de naam Thuisadministratie Weerterland.

Ondersteuning bij thuisadministratie is een belangrijke activiteit bij armoedebestrijding. De vrijwilligers helpen mensen die hun administratie niet goed op orde hebben, of moeite hebben dit zelf te doen. Niet alleen brengen ze weer overzicht in alle papieren, ook leren ze de inwoner vaardigheden aan om de (financiële) thuisadministratie weer zelf te doen. De vrijwilligers doen dit na een verwijzing van de gemeente of een hulpverlener. Maar ook op eigen initiatief van inwoners.

De ervaren vrijwilligers uit Nederweert en Weert zijn met ingang van 1 juli aan de slag gegaan onder projectcoördinatie van Punt Welzijn. Hiermee wordt een stabiele basis gecreëerd. Punt Welzijn heeft jarenlange ervaring met ondersteuning en coördinatie van vrijwilligers. Door het bieden van praktische ondersteuning, administratieve zaken en de werving van nieuwe vrijwilligers, worden de vrijwilligers ontzorgd. Algemeen Maatschappelijk Werk ondersteunt Punt Welzijn op het gebied van scholing van nieuwe vrijwilligers.

Gezamenlijk zullen de partijen bekijken of de ondersteuning van inwoners kan worden uitgebreid. Te denken valt aan bijvoorbeeld een budgetmaatje. “Je merkt dat inwoners het vaak lastig vinden om zelf de regie te behouden. En dan helpt het als je, na een schuldentraject, regelmatig nog eens mee kijkt”, zegt één van de vrijwilligers.

Het streven van alle samenwerkingspartners en vrijwilligers is om de thuisadministratie op een gegeven moment weer te verzelfstandigen.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *