Twee publieke barbecues staan vanaf nu klaar aan het Bastion te Kessenich

Op maandag 13 juli 2020 staken de Kinrooise gemeenteraadsleden om 19.00 uur samen voor de eerste keer het vuur aan van de twee publieke barbecues die geïnstalleerd werden op het Bastion in Kessenich. Iedere inwoner of toerist kan gratis gebruik maken van de constructies om op deze mooie plek te barbecueën. De gemeenteraad keurde vorige week het gebruiksreglement voor de publieke BBQ’s goed.

Burgemeester Jo Brouns: “Met de installaties van deze twee barbecues willen we nagaan in hoeverre dit initiatief aanslaat. Het is immers de bedoeling om dit ook nog op andere publieke plaatsen te voorzien in de toekomst maar het Bastion fungeert alvast als testcase. Zie het als een extra aanbod om de staycation in 2020 wat op te leuken. Inwoners of gezinnen die geen tuin hebben of op een appartementje wonen, kunnen vanaf nu de barbecue aansteken op een prachtige locatie.”

Om alles een beetje in goede banen te leiden, keurde de gemeenteraad op 8 juli het politiereglement op het gebruik van publieke barbecues goed. Het gebruik van de barbecues is tijdsgebonden. Barbecueën mag er enkel tussen 10.00 en 22.00 uur en niet als er op de plaats al een evenement plaatsvindt. Luide versterkte muziek is niet toegestaan, achtergrondmuziek kan als men rekening houdt met omwonenden en recreanten.

Schepen van feestelijkheden Mark Hoedemakers: “Vooraleer we dit initiatief in gang staken, hebben we ons afgevraagd of dit iets is wat mensen kan samenbrengen of was verbindend is. De toekomst zal het uitwijzen!”

Op de openbare barbecueplaats kan je enkel gebruik maken van het vast barbecuetoestel. Het rooster om de lekkere zaken op te leggen, kan verkregen worden bij de gemeentelijke uitleendienst. Het is dan wel de bedoeling om dit nadien netjes terug te bezorgen. Het staat mensen ook vrij om zelf een rooster mee te brengen.

Hetzelfde vragen ze ook voor de barbecueplaats zelf. Die moet proper achtergelaten worden: het afval naar huis meenemen en de uitgedoofde assen in de kolenbak ter plaatse deponeren. Men moet trouwens ter plaatse blijven tot het vuur volledig uitgedoofd is. Dat kan natuurlijk ook met een emmertje water. Artikel 13 van het reglement is dat de gemeente Kinrooi niet verantwoordelijk is voor gebeurlijke ongevallen of schade.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *