Breeënaar Luuk Hoedemaekers schrijft ‘Schaamspel’

Luuk Hoedemakers uit Bree heeft voor de eerste maal een boek geschreven, ‘Schaamspel’, dat uitgegeven wordt door Vertelpunt Uitgevers.

1976. Een jongeman is verantwoordelijk voor de dood van zijn jongere zusje Treesje, een gebeurtenis die zijn verdere jeugd en leven zal tekenen. De moeder en de oudere zus van de jongen verwijten hem de dood van Treesje en zijn schoolkameraden mijden hem.

2016. In en rond de fictieve gemeente Broekrode worden een aantal verschrikkelijke moorden gepleegd. De toegetakelde lichamen van de jonge vrouwen worden in diverse kapellen gevonden. Pas wanneer de moordenaar bij het derde slachtoffer zijn nom de plume achterlaat, ontdekken de politiemensen een link met een oude moord uit 1999 en komen ze hem langzaam maar zeker op het spoor.

De auteur zelf bestempelt ‘Schaamspel’ als een mix van politieroman, psychologische thriller, erotische thriller en dorpskroniek. Het boek beschrijft ‘een parade van gekwetste mensen’. Het is niet alleen spannend opgebouwd maar ook van een hoge literaire kwaliteit. Sommige zinnen zijn pareltjes die je opnieuw wil lezen.

Het verhaal wordt bovendien gelardeerd met essay-achtige tekstjes over godsdienst, geschiedenis, heiligenverering … die maken dat het boek méér is dan enkel ontspannende lectuur, maar dat je er nog iets van opsteekt. A book-with-benefits als het ware

‘Schaamspel’ is een indrukwekkend debuut van Luuk Hoedemaekers en is online verkrijgbaar.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.