Fietsstraten in Bree

Stad Bree geeft in al de mobiliteitsprojecten de prioriteit aan de zachte weggebruiker. De fiets is en blijft het meest duurzame, gezonde vervoersmiddel. De fietser, zowel recreatief als functioneel, moet zich comfortabel en veilig over ons wegennet kunnen verplaatsen, zonder zich zorgen te maken over het gemotoriseerde verkeer.

“We proberen dit op verschillende manieren te bewerkstellingen, bijvoorbeeld door vrij liggende fietspaden aan te leggen langs onze drukke gewestwegen,” legt Mario Knippenberg (Schepen van mobiliteit) uit. “We willen echter ook onze lokale wegen zo inrichten dat de fietser zich vrij en zorgeloos kan verplaatsen.”

Overal schieten fietsstraten als paddenstoelen uit de grond. Koning fiets wordt het nieuwe normaal. “Wij willen in Bree uiteraard niet achterblijven en voeren een grote fietszone in. Deze zone komt er niet enkel voor de lokale fietser, maar wordt ook ingericht in functie van onze schoolgaande jeugd en ligt op enkele belangrijke schoolroutes”, zo vervolgt Schepen Knippenberg.

Een fietsstraat biedt de fietsers een duidelijk kader aan om hun voorrang op te eisen:
– Auto’s mogen fietsers NOOIT inhalen in een fietsstraat.
– Fietsers mogen gebruik maken van de volledige breedte van de rijweg.
– De snelheid wordt beperkt tot 30 km/u

“We zijn zeer blij met deze veranderingen, zeker omdat we tijdens de huidige coronacrisis merkten dat er vraag is naar bijkomende fietsinfrastructuur. We spelen hier dan ook graag op in”, zo besluit Schepen Mario Knippenberg van de Stad Bree.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.