Nieuwe regels seizoensarbeiders rondom Corona

Michel Carlier, waarnemend gouverneur van provincie Limburg, besliste deze week om een aantal bijkomende maatregelen uit te vaardigen in de strijd tegen het coronavirus. Ook de gouverneur van Vlaamse-Brabant vaardigde een gelijkaardig besluit uit.

Deze maatregelen moeten een vlotte en veilige oogst garanderen. Deze provinciale aanpak is aangewezen bovenop de bestaande protocollen.

Seizoenarbeiders afkomstig uit oranje of rode zones moeten zich bij aankomst in de provincie Limburg meteen laten testen op het coronavirus COVID-19 en in afwachting van het resultaat in quarantaine gaan, is een van de belangrijkste regels.

Van seizoenarbeiders afkomstig uit groene zones wordt bij aankomst de temperatuur gemeten en moet men bij verhoogde temperatuur een arts raadplegen.

Ook moeten werkgevers dagelijks de temperatuur meten van hun seizoenarbeiders, deze bijhouden en bij verhoogde temperatuur of ziekteverschijnselen meteen een arts raadplegen.

De lokale en federale politie zullen toezien op de naleving ervan. Overtredingen kunnen bestraft worden met een boete en/of gevangenisstraf.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.