Toch nog ronkende motoren in Haler

Renners en vrijwilligers met mondkapjes op, ronkende motoren, maar geen publiek.. Afgelopen zaterdag werd in Haler een Try-out gehouden voor oldtimer racemotoren. Vanwege Corona werd de jaarlijkse TT demo van Haler in juli afgelast. Organisatoren Wim Baetsen en Huub Custers wilden toch heel graag iets voor de klassieke motorrijders organiseren.

Baetsen: “Zij hebben aan hun machines gesleuteld, wij hebben het asfalt opgeknapt. Het zou zonde zijn om er helemaal geen gebruik van te mogen maken dit jaar. Daarom hebben we samen met de gemeente Leudal gekeken wat we wél mochten, en daar is deze Try-out uitgekomen, onder strenge voorwaarden. Een van de voorwaarden was dat het geen publieksevenement mocht zijn. Dat is voor ons als organisatie én voor de fans heel jammer. Maar toch zijn we blij dat we de rijders wel de kans hebben kunnen geven om een dag te rijden en dat onze vrijwilligers ons weer enorm geholpen hebben om dit mogelijk te maken.”

De motorrijders kwamen uit het hele land en zelfs het buitenland met hun machines. Van de 50cc tot de 500cc klasse en natuurlijk de zijspannen. De volgende échte TT van Haler staat gepland op 16-18 juli 2021. Hopelijk dan weer voor eenieder te aanschouwen.

Foto: Archief Grensland Actueel

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *