Uitbraak coronavirus binnen Breese scholengemeenschap

Op donderdagavond 24 september rees het vermoeden van een clusteruitbraak van het coronavirus binnen de scholengemeenschap van de Breese middelbare scholen Sint-Augustinusinstituut (SAB), Middenschool Heilig Hart (MHH) en Technisch Instituut Sint-Michiel (TISM). Dit werd door het CLB onderzocht waarna werd beslist om verdere maatregelen te nemen.

Zes leerlingen en één leerkracht uit het middelbaar onderwijs testten positief op COVID-19. Ook bij lagere school de Vuurvogel in Bree centrum is momenteel 1 leerkracht en 1 leerling bewezen positief.

Als gevolg hiervan zijn er momenteel al een 120-tal hoog-risico personen bepaald uit verschillende scholen en gemeentes. Deze cijfers lopen mogelijk nog op, aangezien de contact tracing volop aan de gang is.

Zowel scholen, artsen, hulpverleningszone Kemp en Duin, CLB als stadsdiensten werken intensief samen om:
*De uitbraak in kaart te brengen
*De impact te beperken
*De betrokkenen snel en juist te informeren
*Het stadsbestuur vraagt met aandrang aan alle leerlingen van deze scholen en inwoners van Bree om de communicatie van de school af te wachten en strikt op te volgen. Op basis van deze communicatie weten leerlingen en ouders waar ze aan toe zijn en wat ze moeten doen.

Alle leerlingen krijgen een algemene mail of smartschoolbericht via hun eigen school. Enkel de leerlingen en medewerkers die gecategoriseerd worden als hoog-risico of laag-risico doelgroep, krijgen een bijkomende communicatie met verdere instructies omtrent testing en quarantaine.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *