Vrijdagmarkt Bree verplaatst naar buitenring

De wekelijkse vrijdagmarkt in Bree verhuist per vandaag uit het centrum, en gaat naar de kleine ring. Zolang de centrumwerken duren, blijft de markt hier opgesteld zodat de verkeerscirculatie in en rond het centrum veilig kan verlopen. Dit zowel voor het plaatselijk verkeer van inwoners, werfverkeer, als voor bezoekers van het centrum.

De opstelling van de markt gebeurt tijdens de centrumwerken enkel op de Grauwe Torenwal, de Stationswal, de Ter Rivierenwal, en het Stadsplein. Voor de kramen die al op de Ter Rivierenwal en de Grauwe Torenwal stonden, verandert er niks.

De marktkramers die in het centrum stonden (Kloosterstraat, Hoogstraat, Markt en Nieuwstadstraat), krijgen wel een nieuw plekje.

Omdat de markt verplaatst wordt, verandert ook het parkeerverbod op vrijdagvoormiddag. Er geldt nu wekelijks een parkeerverbod op de ventweg van de Grauwe Torenwal, de Ventweg van de Stationswal, de Ter Rivierenwal en op het Stadsplein, van vrijdag 05.00 tot en met vrijdag 14.00 uur.

Om het parkeerverbod en de aangepaste circulatie aan te duiden wordt er steeds de nodige signalisatie in het straatbeeld aangebracht.

Bij het opstellen van de markt wordt steeds rekening gehouden met de adviezen van de technische dienst en politiezone CARMA. Het doel is om de veiligheid van inwoners, wegenwerkers, passanten en voertuigen te garanderen én om de hinder tot een minimum te beperken.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.