Werken aan de Neeroetersesteenweg in Kinrooi

Vanaf maandag 5 oktober gaat aannemer Grizaco in opdracht van de Afdeling Wegen en Verkeer de Neeroetersesteenweg onder handen nemen. Tijdens deze werken is er enkel verkeer mogelijk in de richting van Neeroeteren naar Kinrooi. Wie richting Neeroeteren wil, zal een omleiding moeten volgen.
De werkzone bevindt zich vanaf het verhoogd kruispunt met de Hagendorenstraat tot aan het kruispunt met de verkeerslichten in Voorshoven.

Aannemer Grizaco zal dan de volgende werken uitvoeren:
– affrezen van de rijweg en de betonnen fietspaden
– aanbrengen van een asfaltlaag, zowel op de rijweg als op het betonnen fietspad
– aanbrengen van de nodige belijningen en markeringen

De startdatum van de werken is normaal gezien maandag 5 oktober 2020 en de vermoedelijke duur is ongeveer 14 dagen. Dit is natuurlijk afhankelijk van de weersomstandigheden. Zo zullen er effectief zeven droge werkdagen nodig zijn.

Deze werken brengen grote hinder met zich mee. Er is enkel enkel éénrichtingsverkeer mogelijk vanuit Voorshoven/Neeroeteren richting Kinrooi. De andere helft van de rijbaan is werkzone.

Wie van Kinrooi richting Voorshoven/Neeroeteren wil, zal dit tijdelijk niet via de Neeroetersesteenweg kunnen doen. Dat verkeer moet vanaf de punaise aan de Rozenstraat / Weertersteenweg in Kinrooi richting Maaseik rijden en vervolgens via Jagersborg naar Voorshoven/Neeroeteren.

Fietsers die plaatselijk op de Neeroetersesteenweg moeten zijn, zijn – net zoals het gemotoriseerd verkeer – verplicht om de opgelegde rijrichting te respecteren. Fietsen kan dus enkel vanuit Voorshoven/Neeroeteren richting Kinrooi. Fietsers, die niet plaatselijk op de Neeroetersesteenweg moeten zijn, worden in beide richtingen omgeleid via de Weertersteenweg richting Maaseik, het fietroutenetwerk door Gremelslo en Jagersborg en via de Kinrooierdijk en de Diestersteenweg naar het kruispunt aan De Tip.

Op deze Google Maps kan je de werkzone en de omleidingen voor gemotoriseerd verkeer en fietsers bekijken.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

2 reacties op “Werken aan de Neeroetersesteenweg in Kinrooi”

  1. Waarom staat er niet DUIDELIJK aangegeven als je van Bree komt dat je via Maaseik moet?

  2. Ik vraag me af hoe ik maandag moet rijden om de kinderen naar school te brengen in Maaseik. Fijn om dat op maandag uit te mogen zoeken, want de omleiding die ze aangeven is om van Kinrooi naar neeroeteren te gaan, maar niet hoe ge van voorshoven richting Maaseik moet. We zitten hier dan zo’n beetje opgesloten tussen de werken aan de twee grote wegen en kunnen alleen richting Tongerlo? Wel een grote omweg als ge effe naar het centrum van neeroeteren moet of in Maaseik moet zijn ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *