Basisschool Kadee Tongerlo sluit tijdelijk

In overleg tussen de mSPOC van ELZ Kemp en Duin, de arts van CLB, de crisiscel en de burgemeester van Bree, is besloten om Basisschool Kadee in Tongerlo tijdelijk te sluiten vanwege de coronacrisis. “Minister Ben Weyts van onderwijs is hierover in kennis gesteld”, aldus de Breese burgemeester Liesbeth Van der Auwera. Tevens is besloten de kermis van Tongerlo van 2020 geen doorgang te laten vinden.

De kleuterschool zal wel geopend blijven. “Elke leerling van deze lagere school heeft een hoog risicoprofiel hetgeen betekent dat: elke leerling in quarantaine moet: dus niet naar school; geen activiteiten zoals sport, jeugdbeweging; geen contacten met familie en vrienden. Ook zal elke leerling getest worden op onze triagepost en tot de uitslag van deze test in quarantaine moet blijven”, zo vertelt de Breese burgemeester.

“In functie van de testresultaten die dagelijks geëvalueerd zullen worden, zal de school pas ten vroegste volgende week woensdag terug openen”, zo vervolgt burgemeester Van der Auwera van de Stad Bree die nog aangeeft dat mede hierdoor ook de kermis van Tongerlo van volgend weekeinde geen doorgang zal vinden.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *