Wijzigingen leengelden Kinrooise bibliotheek

Vanaf 29 oktober 2020 zal de bib van Kinrooi overstappen naar het EBS, een eengemaakt bibliotheeksysteem voor heel Vlaanderen. Dat maakt het mogelijk dat bibliotheken per groep kunnen samenwerken. Zo zal Kinrooi deel uitmaken van het SLIM-netwerk, een netwerk van bijna alle Limburgse bibs.

Inwoners kunnen dan met één keer lidgeld betalen in alle aangesloten bibliotheken terecht. Om alles eenvormig te maken bij de deelnemende gemeenten, werden de leengelden hier en daar minimaal aangepast. De boete voor laattijdig inleveren stijgt van 0,05 naar 0,10 euro per dag per uitgeleend werk. Als de bib een boetebrief moet verzenden, kost dat voortaan 1 euro in plaats van een halve euro.

Lidgeld blijft gratis tot 18 jaar en ook het tarief vanaf 18 jaar blijft hetzelfde, namelijk 5 euro. De basisperiode voor een uitlening blijft vier weken. Met de nieuwe werkwijze zal voortaan ook de e-ID bij alle betrokken bibliotheken dienst doen als lenerspasje.

Voor wie geen e-ID heeft, kan er een lenerspasje aangemaakt worden. Dat is de eerste keer gratis en dient enkel bij aanmaak van een nieuw pasje betaald te worden.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.