Belgische grensburgemeesters zijn tegen strengere controles aan de grens

Naar aanleiding van de persconferentie die de Belgische regering afgelopen vrijdag heeft gehouden, waarin de regering De Croo de grenscontroles wil verstrengen, roepen enkele burgemeesters uit de Belgisch-Limburgse grensregio op om deze controles niet uit te voeren.

In principe gelden de controles voor personen die langer dan 48 uur in het buitenland zijn geweest. Controles zoals tijdens de eerste lockdown wil men niet hebben. “Dit zorgt voor veel sociale drama’s”, wordt gemeld.

Daarnaast is het onhaalbaar om actief te gaan controleren, zo merken de burgemeesters op.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *