Infokiosk bij Dodendraad Molenbeersel afgebrand

De infokiosk die bij de Dodendraad op de grens tussen Molenbeersel en Neeritter staat, is in de nacht van woensdag 25 op donderdag 26 november afgebrand. “Wie doet nu zoiets”, reageert Hubert Van Eygen, een van de personen die de zich in 2008 sterk maakte om dit gerealiseerd te krijgen.

De originele ‘dodendraad’ was 300 kilometer lang. In Kinrooi werd enkele jaren geleden aan de Belgisch-Nederlandse grens in Molenbeersel, aan het kruispunt Vlasbrei-Uffelse Weg ter hoogte van grenspaal 146 een dergelijk gebeuren uit de Eerste Wereldoorlog nagebouwd.

Vandalen hebben nu de infokiosk waar informatie te lezen was over de Dodendraad en de locatie vernield. Er is een onderzoek ingesteld.

Grensland Actueel maakte enkele jaren geleden een reportage over de Dodendraad:

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.