Lichte stijging van tarieven huisvuilbelasting in Kinrooi

De huisvuilbelasting – officieel het kohier- en belastingreglement betreffende de belasting voor het inzamelen en verwerken van huishoudelijke afvalstoffen – werd goedgekeurd door de gemeenteraad van Kinrooi voor de komende 5 jaar. In juli besloot Kinrooi al om samen met de acht Limburgse bakkengemeenten, gemeenten die voor het huisvuil met de grijze container werken, verder te gaan tot en met 2028, in tegenstelling tot veel andere gemeenten waar de ophaling met huisvuilzakken gebeurt.

Naast de tariefwijziging voor het aanleveren van hout in het recyclagepark, is er ook sprake van een verhoogde basiskost naar aanleiding van een nieuwe aanbesteding voor de ophaling en verwerking door Limburg.net. Ten gevolge van deze nieuwe aanbesteding zal de afvalfactuur lichtjes stijgen. Naargelang de gezinssituatie gaat het om een verschil tussen 13 en 19 euro per jaar. Het quotum – aantal kilo’s per afvalfracties dat men gratis mag meegeven – is hetzelfde gebleven: 60 kg huisvuil (eenpersoonsgezin), 120 kg huisvuil (tweepersoonsgezin), 150 kg huisvuil (driepersoonsgezin) en 180 kg (voor gezinnen vanaf 4 personen).

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *