Stad Dilsen-Stokkem zet coronamaatregelen om in beleid

Het stadsbestuur van Dilsen-Stokkem heeft een regeling uitgewerkt voor de verdeling van het Vlaams noodfonds voor culturele -, sport-, jeugd- en welzijnsverenigingen. Dit noodfonds bevat verschillende steunmaatregelen die de financiële schade in de verschillende sectoren gedeeltelijk moet compenseren. Dilsen-Stokkem ontving als lokaal bestuur € 249.842,70.

De afgelopen weken vond er overleg plaats tussen de stad en de vertegenwoordigers van de adviesraden sport, cultuur en jeugd, met het oog op een correcte verdeling van deze middelen.

Op basis van dit overleg met de verenigingen werd daarom door de gemeenteraad een eenmalige subsidie goedgekeurd. Elke vereniging ontvangt, bovenop de reguliere subsidies, anderhalve keer hetzelfde bedrag uit het noodfonds. Eerder ontvingen de verenigingen ook al een hygiënepakket, een korting op de huurtarieven van stedelijke infrastructuur en een vervroegde uitbetaling van hun reguliere subsidie.

Daarnaast keurde de gemeenteraad zopas nog enkele belangrijke items goed die ondernemers en inwoners mee door de coronacrisis moeten loodsen. Zo werd de belasting op hinderlijke inrichtingen tijdelijk verlaagd met 50%.

Koppels die in het huwelijk treden zullen vanaf 1 januari 2021 dan weer een geschenkbon krijgen t.w.v. € 50, te besteden bij de lokale handelaars in Dilsen-Stokkem.

Het systeem van de geschenkbonnen zal ook gebruikt worden om het consumptiebudget voor financieel kwetsbare inwoners te verhogen, volgend op de beslissing hierover van de Vlaamse overheid en de middelen die hiervoor ter beschikking gesteld werden. Voor Dilsen-Stokkem gaat het over € 41.684,53. De kwetsbare doelgroepen die hiervoor in aanmerking komen, zijn afgebakend op basis van bepaalde criteria voorgesteld door het Bijzonder Comité voor de Sociale Dienst en vervolgens vastgelegd door de Raad van Maatschappelijk Welzijn.

Al deze impulsen moeten ertoe bijdragen iedereen die getroffen wordt door de coronacrisis een duwtje in de rug te geven, met veel aandacht voor hen die het moeilijk hebben.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *