Versoepeling in Nederland geeft Jo Brouns kopzorgen

Burgervader Jo Brouns van Kinrooi maakt zich grote zorgen over de versoepelde Nederlandse coronamaatregelen. “Ik vrees dat veel Belgen de grens gaan oversteken naar Nederland om te winkelen of een uitstap te doen”, zo reageert hij.

In België dalen de cijfers weliswaar, maar in veel ziekenhuizen liggen nog veel coronapatiënten. Naast Brouns zijn ook andere grensburgemeesters geschrokken van de versoepeling van Nederlandse coronamaatregelen, meldt 1Limburg. De burgemeesters spreken van een fout signaal dat wordt afgegeven en vrezen dat Belgen massaal de grens oversteken.

De grensburgemeesters roepen dan ook op om vooral thuis te blijven.

“De grenzen worden niet gesloten en er zijn geen politiecontroles. En ik snap dat de verleiding groot is om naar Nederland te reizen. In België zijn niet-essentiële winkels dicht en is funshoppen onmogelijk. Maar de besmettingscijfers zijn hoog en die moeten ingedamd worden”, aldus Brouns in een reactie.

Op 13 december volgt in België meer duidelijkheid over de maatregelen.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *