Zet deze week uw afvalophaler of recyclageparkwachter in de bloemetjes

Dagelijks zorgen heel wat recyclageparkwachters en afvalophalers ervoor dat we op een eenvoudige manier ons afval kwijt kunnen. Elke dag opnieuw zetten zij zich in om inwoners van Limburger en Diest wegwijs te maken in de sorteerregels en het correct aanbieden van afval om er zo voor te zorgen dat het afval correct wordt ingezameld en zoveel mogelijk gerecycleerd kan worden. Deze week worden tijdens de vijfde editie van de “Week van de recyclageparkwachter en afvalophaler” hun inspanningen in de kijker gezet.

In het kader van de Week van de afvalophaler en recyclageparkwachter wordt elke parkwachter en ophaler van Limburg.net deze week in de watten gelegd. In basisschool Icarus in Kinrooi werden de afvalophalers vandaag als helden onthaald met reuzegrote krijttekeningen op de speelplaats en een hele bende juichende en wuivende kinderen. Een terechte dank u wel, zeker in een jaar waarin de coronacrisis de correcte inzameling van afval bemoeilijkte en iedereen extra inspanningen deed om alles vlot te laten verlopen.

De 78 recyclageparkwachters van Limburg.net staan altijd paraat om de vele bezoekers van de recyclageparken bij te staan bij het sorteren en afleveren van hun afval. En dat het er veel zijn, dat staat buiten kijf.

Bezoekers van de recyclageparken van Limburg.net zijn daarenboven zeer tevreden over hun parkbezoek. Uit recent onderzoek blijkt dat 90 procent van de Limburgers jaarlijks minstens 1 keer naar het recyclagepark komt. Verder blijkt dat 75 procent van de bezoekers van de Limburg.net parken uiterst tevreden is over het park. Daarbij zorgen de bewegwijzering naar het park en de korte wachttijden voor een grote tevredenheid. Maar ook de aanwezigheid en de vriendelijkheid van de parkwachters zorgt mee voor deze mooie score. Nog een extra reden om de recyclageparkwachters in de bloemetjes te zetten.

Elke inwoner van Limburg en Diest biedt gemiddeld meer dan 200kg afval per jaar aan voor de huis-aan-huis ophaling. De afvalophalers zorgen ervoor dat al deze kilo’s huisvuil, pmd, papier en karton, gft en groenafval in de vrachtwagens terechtkomen. Een niet te onderschatten klus om dagelijks al die tonnen afval op te halen.

Daarnaast zorgde de coronacrisis dit jaar voor een extra uitdaging voor de ophalers. Ondanks de moeilijke omstandigheden stonden ze elke dag opnieuw paraat om alle ophaalrondes te rijden. Een bedankje is dus zeker op zijn plaats. Zonder hun werk is er immers geen afvalinzameling mogelijk. Daarom wordt deze week ook hun werk in de kijker gezet en roept Limburg.net alle inwoners van Limburg en Diest op om een leuke boodschap met stickers, post-its of tekeningen achter te laten op hun afvalzakken of –bakken.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.