Film Rocky Grispen genomineerd voor diverse filmfestivals

De film ‘Oxygen’ van filmmaker Rocky Grispen is op diverse filmfestivals genomineerd. De in As woonachtige, maar uit Maaseik afkomstige filmmaker en producent is in zijn nopjes.

Onder meer het Kortfilmfestival in Leuven maar ook buiten Europa is de kortfilm van de Maaseiker filmmaker genomineerd. “Ik ben er bijzonder blij mee”, aldus Rocky Grispen.

De kortfilm ‘Oxygen’ handelt over een verre planeet waar een astronaut-arts aan zuurstofgebrek lijdt. Om te overleven en haar dochtertje te kunnen terugzien, moet ze hartverscheurende keuzes maken. Als mens en als dokter moet ze een hoge prijs betalen.

“Feitelijk is ‘Oxygen’ een sciencefictionfilm waarin wordt onderzocht hoe ver mensen gaan om te overleven”, aldus Rocky Grispen die 12 jaar aan de film werkte en deze met eigen middelen financierde.

De film werd eerder al op het Bengaluru International Short Film Festival in India vertoond evenals een nominatie in de VS.

Rocky Grispen is ook volop bezig met een film over de Bokkenrijders. “Het is een Limburgs project waar nog veel werk in zit”, zo besluit Rocky Grispen.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *