Geen OLS in 2021

Bölkes schutterij schieten

De OLS Federatie heeft laten weten dat er in 2021 geen Oud Limburgs Schuttersfeest zal komen. De Stichting OLS Meijel heeft dit besluit genomen vanwege de onzekerheid rondom corona. Hierdoor is het lastig concrete afspraken te maken voor een editie volgend jaar.

Het OLS wordt nu uitgesteld naar zondag 3 juli 2022 in Meijel.

President Ger Koopmans van de OLS Federatie: “Met volledig begrip hebben wij kennis genomen van het besluit van de stichting OLS Meijel om het ols- schuttersfeest te verplaatsen naar zondag 3 juli 2022. De onzekerheid vanwege corona maakt voorbereidingen met de daarbij horende kosten voor zo’n groot feest niet op een verantwoorde manier mogelijk.”

“Tegelijkertijd vragen wij onze lid-verenigingen nu nog geen besluiten te nemen voor hun eigen (bonds)feesten. Deze kleinere feesten kunnen belangrijk zijn om het perspectief voor onze schutters en gildenbroeders te houden. De aankomende vaccinaties kunnen misschien kleinere evenementen verantwoord mogelijk maken. Mogelijk kunnen de ervaringen daarmee, in overleg met de autoriteiten, leiden tot een geleidelijke normalisering van het schuttersleven. Op weg naar een mooi feest in Meijel in 2022”, aldus vice president Hubert Brouns van de OLS Federatie.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.