Grenscontroles worden opgevoerd

De politie gaat het aantal grenscontroles opvoeren om na te gaan of mensen die uit een rode zone terugkeren naar België, het zogenaamde ‘passenger locator formulier’ hebben ingevuld. Dat kondigde minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) aan. Of de controles ook in onze regio aan de grens gehouden worden of dat men enkel de drukke wegen gaat controleren is onbekend.

Minister Verlinden vertelde in ‘De Afspraak’ dat de controles in eerste instantie betrekking hebben op mensen die op vakantie zijn geweest. “Er worden nu al alcohol- en drugscontroles uitgevoerd aan de grenzen, en in het kader van die controles zal er ook op nagezien worden of die formulieren ingevuld zijn. Deze controles zullen opgevoerd worden, om ervoor te zorgen dat we het virus niet gaan importeren uit een rode zone”, aldus de minister.

Mensen moeten een elektronische of afgeprinte versie van het formulier kunnen voorleggen. “Zo kan je aantonen dat je het tijdig hebt ingevuld bij je terugkeer in België. De informatie zal ook verwerkt worden, zodat de contactonderzoekers mensen eventueel kunnen opbellen om na te gaan of ze zich hebben laten testen en of ze zich in quarantaine bevinden”, aldus Verlinden.

 

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Eén reactie op “Grenscontroles worden opgevoerd”

  1. 110.000 via de luchthaven 157 testen , wat een lachertje . Dat mens snapt het niet blijkbaar .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *