Kerstvieringen vanuit Abdijkerk Thorn rechtstreeks in huiskamer

Twee lokale omroepen uit Nederlands Midden-Limburg zenden op kerstavond, donderdag 24 december, de kerstvieringen vanuit de dekenale Abdijkerk in Thorn rechtstreeks uit. Het betreft de Gezinsviering om 17.30 uur en de Nachtmis om 22.30 uur.

Vanwege de coronamaatregelen kan slechts een beperkt aantal personen de vieringen in de kerk bijwonen. Vanuit de gedachte dat Kerstmis te belangrijk is om niet samen te vieren, hebben Omroep ML5 en TV Ellef ingestemd met het verzoek tot een rechtstreekse uitzending. Op deze manier kan een groot aantal tv-kijkers, zij het op afstand, de vieringen meebeleven.

De Gezinsviering wordt verzorgd door leerlingen van basisschool de Koningsspil Thorn met een lichtjesstoet en een kerstspel. Het Jeugdorkest van harmonie St.-Michaël van Thorn verzorgt de muzikale omlijsting.

Pastoor-deken Wim Miltenburg, fso, is celebrant in de Nachtmis, m.m.v. Marij Berkers (zang), Daniël Jansen (orgel), Willy Moors (dwarsfluit) en een ensemble van harmonie St. MIchaël.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *