Plan-T: Plant-adoptie project Zeepziederij

Cultuurhuis De Zeepziederij in Bree geeft plantenstekjes en -scheutjes weg ter adoptie. Het is een feelgood community-project om de moeilijke tijden waarin we verkeren wat op te fleuren. De foyer van De Zeepziederij herbergt een mooie binnentuin, met heel veel planten, waarvan er velen gedoneerd werden door de lokale bevolking na een oproep vanuit het cultuurhuis.

Het cultuurhuis diende zelfs de hulp van ‘groene vrijwilligers’ Hilde en Lieze in te roepen om de zorg van de vele planten op zich te nemen. Nu De Zeepziederij bijna anderhalf jaar geopend is, levert die binnentuin enorm veel stekjes en nieuwe scheuten van planten op, en deze wil het cultuurhuis graag teruggeven aan de community middels een adoptie-project. De stekjes en scheutjes kunnen ‘geadopteerd’ worden, inclusief leuke geboortecertificaten, naamkaartjes en verzorgingstips.

In de zijlijn van dit verhaal is de Zeepziederij ook een opvangcentrum of ‘rusthuis’ voor oude (te grote) planten. Mensen die bepaalde oude (en dus grote) planten niet meer kunnen houden,
omdat bijvoorbeeld hun plafond te laag is, kunnen deze onderbrengen in De Zeepziederij, waar de plafondhoogte meer dan 7 meter is.

Met de woorden van Het Zeepziederijteam: “Naast een overbevolkte kraamafdeling voor plantjes met adoptiebureau, bezit de Zeepziederij een geriatrische afdeling voor oude planten.”

Interesse om een stekje of scheutje te adopteren? Neem contact op met het cultuurhuis via cultuur@bree.be of surf naar www.zeepziederij.be voor meer info.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *