Sinterklaas ondersteunt veilig verkeer in Kinrooi met 1.200 fluo-hesjes voor alle lagere scholen

Afgelopen zondag 29 november was hij nog te bewonderen in een geslaagde toertocht door de gemeente Kinrooi in een roze cabrio-buggy. Deze week is Sinterklaas druk in de weer om zijn belofte aan de kinderen en aan de lagere scholen na te komen. Tussen woensdag en vrijdag worden 1.200 snoepzakken via de school verdeeld samen met een extra gadget. Zo krijgen alle kinderen er een fluo-hesje erbij.

Burgemeester Jo Brouns: “Tijdens zijn speciale coronaronde afgelopen zondag kon Sinterklaas zelf ervaren welke inspanningen de gemeente Kinrooi reeds leverde inzake verkeersveiligheid en in het bijzonder voor de veilige schoolomgevingen. De omgeving van basisschool de Wieken zat in een volledig nieuw kleedje ten opzichte van zijn laatste bezoek. In de Kasteelstraat bij basisschool Icarus vond hij de fietsstraat goed matchen met de kleur van zijn kazuifel en mijter.”

Schepen van verkeer Mark Hoedemakers: “Bij iedere schoolomgeving werd de roze buggy geregistreerd door een snelheidsinformatiebord en passeerde die de gekende Octopus-palen. Ook de bordjes van het Kinderknooppuntennetwerk vielen de Sint en chauffeur-Piet op. Om – zeker in deze donkere dagen – de kinderen nog veiliger de verplaatsing van en naar school te kunnen laten maken, had Sinterklaas nog een goed idee.”

Schepen van jeugd Peter Nies: “Na de actie van zondag fungeerden de scholen en gemeente Kinrooi als inzamelpunt voor alle tekeningen die voor Sinterklaas gemaakt werden. We hebben een aantal zakken vol mooie tekeningen aan hem bezorgd. In ruil voor deze prachtige werkjes krijgen alle kinderen – zoals ieder jaar – een snoepzak via de scholen. Geïnspireerd door onze acties inzake verkeersveiligheid, is er echter nog een gadget bij de snoepzak. Deze week zal de Sint maar liefst 1.200 fluo-hesjes bezorgen aan alle Kinrooise leerlingen, een initiatief dat we enkel maar kunnen toejuichen.”

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.