Archeologisch onderzoek Kruisheren

De archeologen van BAAC Vlaanderen hebben tijdens de opgraving bij de Kruisheren in Maaseik resten van de fundering van een klooster kunnen blootleggen waardoor de plattegrond kon gereconstrueerd worden. De muren waren grotendeels opgebouwd uit mergelblokken en dateren vermoedelijk van de 16de eeuw.

Vloeren en bovenbouw waren in het verleden al volledig afgebroken. Ook enkele ruime bakstenen kelders met tongewelven vallen op. Die horen dan weer bij de kazerne. De archeologen zullen na de opgraving al het vondstmateriaal en de opgravingsgegevens bestuderen en zullen die verwerken in een archeologisch rapport.

Foto: BAAC Vlaanderen

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *