Lancering standsontwikkelingsproject Bospoort in Maaseik

Aan de Bospoort in Maaseik ontwikkelt Aannemingen Janssen een nieuw stadsontwikkelingsproject. Op het braakliggend gebied aan de Slachthuisstraat verrijst de komende jaren een nieuwe eigentijdse woonbuurt. De bouwvergunning voor de eerste fase is afgeleverd door het stadsbestuur en in het voorjaar start de verkoop van een gedeelte van de eerste fase. De ontwikkeling wordt gekenmerkt door veel groen, een park met wandel- en fietsboulevard en een aanbod dat door haar diversiteit iedereen zal bekoren. De plannen van de ontwikkelaar geven invulling aan de visie van het stadsbestuur om Maaseik te ontwikkelen als topwoonstad.

Aan de Bospoort tussen het oude stadscentrum en het recreatiegebied met het Cultuurcentrum Achterolmen en het nieuwe zwembad Aquadroom start na de zomer de bouw van een nieuwe stadsontwikkelingsproject. De eerste fase bestaat uit 4 residenties met respectievelijk 37,22, 18 en 28 appartementen en 2 commerciële ruimtes. “Enkele jaren geleden werden de eerste gesprekken gestart met de grondeigenaar die het familiaal stuk grond, een voormalige schrijnwerkerij, aan de Slachthuisstraat wenste te ontwikkelen tot een nieuw woonproject. Samen met architect Frank Jaspers van Architectuur Depot ontstonden de eerste plannen om een nieuwe groene long te bouwen die ruimte zou geven aan verschillende eigentijdse woonresidenties. Vandaag zijn de plannen klaar en presenteren we een nieuw park, een waterpartij, een wandel- en fietsboulevard, een brug over de Bosbeek en een eyecatcher van 9 verdiepingen hoog. Het aanbod gaat van startersappartementen die jongeren uit de eigen regio zullen aanspreken, maar ook royale appartementen met eindeloze uitzichten zijn voorzien in het project”, legt Hubert Janssen, Afgevaardigd Bestuurder van Aannemingen Jansen uit.

“Het project de Bospoort biedt de opportuniteit om de oude woningen gelegen aan de Slachthuisstraat af te breken en het project open te trekken naar de Burgemeester Philipslaan, een van de hoofdassen van Maaseik. Deze realisatie is voorzien in een latere fase van de projectevolutie.
De site wordt een mix van woningen, appartementen in laagbouw en een markant hoger volume van negen bouwlagen. Door meer woonentiteiten in de hoogte te realiseren, verkleint de footprint en kunnen we meer waardevol groen, als natuurlijke buffer, voorzien”, legt architect Frank Jaspers van Architectuur Depot.

Maaseik is een mooie stad om te wonen en heeft volop potentie om inwoners van buitenaf aan te trekken. De ambitie van het huidig stadsbestuur is om een topwoonstad te worden. “Nieuwe woonprojecten met een aantrekkelijk en divers aanbod zijn belangrijke voorwaarden om vooruit te gaan. We willen het woonaanbod op een kwalitatieve wijze vergroten om betaalbaar wonen voor onze eigen en nieuwe inwoners te kunnen blijven garanderen.
Projecten die we vergunnen dragen niet alleen bij aan de groei van Maaseik maar moeten een zinvolle meerwaarde hebben voor de stad als geheel. We faseren de nieuwbouwprojecten en overwegen goed elke bouwvergunning die we afleveren. De stad moet vooruit gaan, maar op een geleidelijk tempo en rekening houdend met onze bestaande voorzieningen.
Maaseik heeft veel te bieden en dat moeten we meer in de verf durven zetten. Nieuwe stadsontwikkelingsprojecten zoals de Bospoort dragen bij aan de vernieuwing die al enige tijd is ingezet”, legt burgemeester Johan Tollenaere uit.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *