Oproep tot burgerprotest vanwege gascentrale

In Dilsen-Stokkem is protest vanwege de aankondiging van een gascentrale. Die staat gepland in Rotem. Initiatiefnemer van het protest is inwoner Jackie Janssen. “De effecten op de omgeving zijn te groot, de baten te klein”, zo laat hij weten. Hij schreef er ook een blog over.

De geplande stoom- en gasturbine zou in het noordoosten van de industriezone ‘Rotem’ komen te staan. “In het noorden van de industriezone bevindt zich een groenzone. Ten zuidoosten en ten zuiden bevinden zich gebieden die als woonzone (met landelijk karakter) zijn aangeduid. Ten zuidwesten en ten westen, zijn de omgevende zones ook als ‘groenzone aangeduid’”, aldus Janssen die al vele personen met zich mee heeft gekregen.

De geplande centrale bestaat uit een aardgasgestookte gasturbine met generator en een recuperatieketel voor de productie van hoge, midden en lage druk stoom. Door de gasturbine wordt omgevingslucht aangezogen en naar de verbrandingskamer geleid.

Jackie Janssen is actief flyers gaan uitdelen in de omgeving van de geplande centrale. “Het is de bedoeling dat de toekomstige gascentrale koelwater zal gaan lozen in de Zuid-Willemsvaart. Verder staat een schoorsteen van 75 meter hoog gepland, die enorme impact op het uitzicht zal hebben”, aldus Janssen. Hij pleit voor een meer duurzame aanpak van de energiebevoorrading. “Wind- en zonne-energie is meer van deze tijd”, zo besluit hij.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

2 reacties op “Oproep tot burgerprotest vanwege gascentrale”

  1. Wat is er mis met gascentrales?
    Ze zijn volgens mij veel rendabeler als die paar zonnepanelen of windmolens (wat ook niemand ergens wilt hebben staan).
    Als we die grote schoorsteen maar kunnen weren op een industrieterrein, dan kunnen we lekker samen klagen als er een stroomtekort is.

  2. Gascentrales hebben een héél hoge CO2 uitstoot en dit in combinatie met de al hogere luchtvervuiling in de Maaskant zal de gezondheid van de inwoners zeker niet ten goede komen. Het gaat hier niet alleen om die schoorsteen!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.