Oud-burgemeester Gabriëls van Bree voor de rechter

De oud-burgemeester van Bree, Jaak Gabriëls, zal zich op 7 en 14 oktober in Tongeren voor de rechter moeten verantwoorden voor schriftvervalsing. Gabriëls zelf laat weten onschuldig te zijn.

Jaak Gabriëls was ruim 30 jaar burgemeester van Bree en de laatste jaren Minister van Staat. Hij zou vele jaren malversaties gepleegd hebben met facturen waardoor druk- en publiciteitskosten voor zijn eigen partij (Open VLD in Bree) door de Stad Bree betaald werden. In de zaak is niet enkel Gabriëls gedagvaard, ook andere leden van de Open VLD-top in Bree, vennootschappen en hun bestuurders zullen zich voor de rechtbank moeten verantwoorden.

In 2013 ging de bal aan het rollen toen Liesbeth Van der Auwera (CD&V) de burgemeesterssjerp van Gabriëls overnam. De onregelmatigheden werden door de Stad Bree aan het parket gemeld die er verder onderzoek naar gedaan heeft.

De voormalige burgemeester van de Stad Bree blijft volhouden dat hij onschuldig is maar riskeert vijf jaar cel.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.