Sporthal de Borg Neeroeteren als vaccinatiecentrum Dilsen-Stokkem, Maaseik en Kinrooi

De Borg

Nadat de hogere overheid afgelopen vrijdag de informatie over het vaccineren bekendmaakte aan de burgemeesters, was er gisteravond – zondag 10 januari 2021 – een online overleg van Eerstelijnszone Maasland (ELZ). Daar werd beslist om de zone van ELZ Maasland op te splitsen. Tevens werd de locatie voor het eerste vaccinatiecentrum in deze zone bepaald.

Sofie Vandeweerd, burgemeester van Dilsen-Stokkem: “In functie van de vaccinaties hebben we besloten om de Eerstelijnszone Maasland op te splitsen in een noordelijk en zuidelijk deel. Het noordelijk deel bestaat uit Kinrooi, Maaseik en Dilsen-Stokkem. Het zuidelijke deel wordt gevormd door Maasmechelen en Lanaken. Het is de bedoeling om in ieder deel een vaccinatiecentrum in te richten. Op die manier spreiden we de bevolking van het Maasland op een evenwichtige manier en kunnen alle inwoners binnen een straal van 10 km terecht voor hun vaccinatie.”

Johan Tollenaere, burgemeester van Maaseik: “De keuze voor de locatie van het zuidelijk deel zal eerstdaags nog gemaakt worden. Voor het noordelijke deel is gisteren reeds beslist dat sporthal De Borg in Neeroeteren zal fungeren als vaccinatiecentrum voor Dilsen-Stokkem, Maaseik en Kinrooi. Ieder lokaal bestuur kreeg richtlijnen hoe dit georganiseerd moet worden. We gaan nu alles in het werk stellen dat dat conform de richtlijnen snel en veilig kan gebeuren in Neeroeteren.”

Jo Brouns, burgemeester van Kinrooi: “Met deze locatie hebben we binnen ELZ Maasland al direct een van de 120 Vlaamse vaccinatiecentra op de kaart gezet. Zodra het vaccinatiecentrum operationeel is, zullen de verschillende doelgroepen uitgenodigd worden. Het is de bedoeling om dan zeven dagen op zeven te vaccineren. De richtdatum om te starten is 15 februari 2021. Voor mensen die minder mobiel zijn, zal de Minder Mobielen Centrale ingezet worden. Ook de mogelijkheid om uitzonderlijk te vaccineren aan huis zal nog verder uitgewerkt worden. Voor alle info verwijzen we graag naar laatjevaccineren.be.”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

3 reacties op “Sporthal de Borg Neeroeteren als vaccinatiecentrum Dilsen-Stokkem, Maaseik en Kinrooi”

  1. Ik wil evt. mij opgeven als vrijwilliger, voor de logistiek of dergelijke !
    Ik zou mij evt. een drietal dagen per week kunnen bijstaan. .
    Maandag. , woensdag , Donderdag, of zaterdag. ! In Neeroeteren uiteraard. !
    Laat maar horen indien nodig !
    Mvg. Noël. Maenhaut

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *