Toch grenscontrole’s

In tegenstelling tot de melding van burgemeester Johan Tollenare van de Stad Maaseik, gisteren, dat er vanaf vandaag bij de verscherpte maatregelen niet gecontroleerd zou worden aan de grens, stond er vanochtend toch een politiepatrouille aan de Pater Sangersbrug in Maaseik. “Dat is in tegenstrijd met de berichten die ik ontvangen had vanuit de politie de voorbije dagen”, aldus de Maaseiker burgemeester.

De agenten controleerden of de personen die België in en uit wilden gaan, een ‘bewijs van eer’ hadden ingevuld.

Maaseik is niet de enige grensgemeente waar gecontroleerd wordt. “Ik verneem van diverse collega-burgemeester dat er bij diverse grensovergangen gecontroleerd werd vanochtend”, aldus Johan Tollenaere die aangeeft dat de controles wellicht provinciaal zijn opgelegd. “: Misschien willen ze vanuit de provincie of zelfs vanuit Brussel even een signaal geven”, zo beredeneert Tollenaere die laat weten niet te zijn opgezet met dit gebeuren. “Want die mensen weten zeker nog niet wat ze moeten doen of vragen aangezien de richtlijnen er nog niet zijn”, zo vervolgt hij.

Het is niet de eerste keer dat er vanuit Brussel richtlijnen worden aangekondigd die reeds worden uitgevoerd voordat er duidelijkheid over geschept is.
“Ik heb medelijden met hen die dit werk nu (weer) moeten doen”, aldus de burgemeester van Maaseik.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.