Vrees voor protesten in Maaseik en Maasmechelen

De gewelddadige protesten die op diverse plaatsen in Nederland zijn onder het mom van ‘we zijn tegen de avondklok’, dreigen ook de grens over te waaien. Op sociale mediakanalen wordt onder meer opgeroepen tot gewelddadige protesten in Maaseik. Insteek is het feit dat men tegen de coronamaatregelen is.

Niet enkel Maaseik wordt genoemd. HbvL meldt dat ook wordt opgeroepen in Maasmechelen, Genk en Hasselt te komen protesteren.

Het Parket van Limburg reageert dat ze samen met de politiediensten alle berichten serieus nemen en prioriteit verlenen aan het identificeren van de organisatoren. Tegen deze mensen, maar ook tegen de verspreiders van zulk soort berichten zal streng worden opgetreden.

Op sociale media circuleert sinds dit weekend de oproep om zaterdag over te gaan tot een opstand in Maasmechelen, naar aanleiding van de coronamaatregelen. “Heel Maasmechelen in opstand”, klinkt het. Intussen bestaat er ook al een besloten groep waarin de actie zou worden voorbereid. De politie is een onderzoek gestart. “De politie neemt dit zeker serieus, ook al blijft het voorlopig bij een bericht op sociale media”, zegt Johnie Nijs, woordvoerder van politie LaMa, erover.

De Turkse gemeenschap van Maasmechelen roept ondertussen op tot kalmte. “Laat je niet beïnvloeden door wat er in Nederland gebeurt”, zegt het bestuur van MM Turk. “We willen de jongeren van de straat houden en hen het juiste pad laten bewandelen.

Na enkele dagen van stevige rellen bleef het gisteravond relatief rustig in Nederland. Gevreesd wordt nu dat in Belgisch-Limburg soortgelijke rellen georganiseerd worden.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

2 reacties op “Vrees voor protesten in Maaseik en Maasmechelen”

  1. 3 nadar afsluitingen met één ingang voor ah, één voor vreedzame democratie, en één voor relschoppers. Kunnen ze zélf kiezen wat de bedoeling is. De ingang voor relschoppers gaat door naar politie bureau, zijn ze gelijk op hun plek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.