Coronatests voor kleuters van basisschool de Maaskei in Ophoven

Gisteren was er nog goed nieuws wegens geen extra besmettingen bij de tweede coronatest bij de kinderen van ’t Speel-nestje. Vanaf vandaag is het afwachten wat de testresultaten zullen zijn van de kleuters van gemeentelijke basisschool de Maaskei in Ophoven. Zij worden vandaag van 10.00 tot 12.30 uur getest in sporthal de Schans.

Burgemeester Jo Brouns: “Naar aanleiding van de eerste twee besmettingen in onze buitenschoolse kinderopvang ’t Speel-nestje werd basisschool de Maaskei vorige vrijdag verwittigd dat één van de besmettingen vastgesteld werd bij een leerling van hun eerste leerjaar. Het CLB oordeelde zaterdag dat de hele klas hoog risico was. De ouders van de 21 leerlingen zijn zaterdag verwittigd en zondag getest in het triagecentrum in Bree. Na die tests is er maandagmorgen nog één besmette leerling bij gekomen. De kinderen van het eerste leerjaar worden vandaag opnieuw getest in Bree. Wie zaterdag positief blijkt, blijft dan in quarantaine.”

Chris Froyen, directrice de Maaskei: “In de kleuterafdeling werd afgelopen woensdag een personeelslid positief getest. Dezelfde dag besloot het CLB dat de hele kleuterschool (69 kinderen) dan als hoog risico beschouwd diende te worden. De ouders kregen een testcode en ze worden morgen verwacht in sporthal de Schans die opnieuw dienst zal doen als lokaal testcentrum. Zowel de 69 kleuters als het personeel van de kleuterschool zullen getest worden. Deze test zal de enige zijn die afgenomen wordt en fungeert dus meteen als tweede test. Dat is zo omdat de kinderen al de hele week in quarantaine zitten. Een negatieve test is bijgevolg écht negatief en niet vals negatief zoals soms mogelijk is bij een eerste testing.

Basisschool de Maaskei laat weten dat de aanpak van de besmettingen en testing altijd volgens het protocol van het CLB gebeurde en steeds in samenspraak met de CLB-arts en de eerstelijnsarts dokter Gerry Hurkens.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.