Geen nieuwe besmettingen bij tweede test ‘t Speel-nestje in Kinrooi

Woensdag 17 februari 2021 was sporthal De Schans in Kinrooi opnieuw omgebouwd tot corona-testcentrum. In totaal boden 169 betrokkenen zich aan voor de tweede test na de besmetting in ’t Speel-nestje vorige week. Het resultaat is uitstekend want er kwam geen enkele positieve test meer bij. Alle betrokkenen werden telefonisch al op de hoogte gebracht van het goede nieuws.

Burgemeester Jo Brouns: “Op donderdag 11 februari 2021 werd een coronabesmetting vastgesteld bij twee kinderen van buitenschoolse kinderopvang ’t Speel-nestje. Op aanraden van de coördinerend geneesheer van Eerstelijnszone Maasland Gerry Hurkens werd de kinderopvang gesloten voor de hele krokusvakantie.”

Na een belactie naar alle ouders werden vorige week donderdag 178 betrokkenen uitgenodigd voor een eerste test. “Met 3 positieve tests op 170 konden we tevreden terugblikken op de resultaten van de eerste test. De betrokkenen werden toen ook al allemaal uitgenodigd voor de tweede test, zeven dagen later zoals het voorgeschreven is. Zodoende deed sporthal De Schans gisteren opnieuw dienst als testcentrum”, aldus de Kinrooise burgemeester.

Schepen van kinderopvang Sylvie Henckens: “Tussen 18.00 en 20.00 uur passeerden opnieuw 169 personen voor de tweede test. Iedereen weet inmiddels dat het geen prettige test is maar de 148 kinderen tussen 2,5 en 12 jaar waren erg flink, net zoals de 21 volwassenen
begeleiders/stagiars van ’t Speel-nestje en leerkrachten van de muziekschool. Er werd slechts hier en daar even een traantje gelaten.”

De meesten konden opnieuw zelf het resultaat consulteren via MijnZol, de webpagina van Ziekenhuis Oost-Limburg. “Maar we hebben net zoals de vorige keer iedereen ook telefonisch geïnformeerd over het resultaat. Dat was super want er kwam geen enkele besmetting bij. Bij de telefoontjes en ook de tests mochten we veel positieve reacties ontvangen op de aanpak van deze crisis. Ik wil iedereen daarvoor bedanken want dat doet zeker deugd voor iedereen die zich hiervoor inzette”, aldus schepen Henckens.

Schepen Sylcie Henckens heeft meer goed nieuws. “Vanaf komende maandag herstart ’t Speelnestje opnieuw haar werking zoals dat net voor de besmetting was, met name door opvang te voorzien op vijf plaatsen.”

Het betreft opvang:
– in basisschool van Bommesaar Geistingen.
– in basisschool de Wieken Molenbeersel
– in basisschool de Maaskei Ophoven
– in ’t Speel-nestje (voor kinderen basisschool 3K Kinrooi)
– in het kleuterlokaaltje van basisschool 3K (voor kinderen van basisschool Icarus, De Wikke en ’t Schakeltje).

Omdat deze gespreide werking een extra inzet van personeel vraagt, zal er tijdelijk geen opvang voorzien kunnen worden op de schoolvrije – zogenaamde facultatieve) dagen.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *