Kinrooi organiseert testing voor 178 personen na twee coronabesmettingen

Vandaag – donderdag 11 februari 2021 – is er een coronabesmetting vastgesteld bij twee kinderen van buitenschoolse kinderopvang ’t Speel-nestje in Kinrooi. Op aanraden van de coördinerend geneesheer van Eerstelijnszone Maasland Gerry Hurkens is de kinderopvang vanaf morgen gesloten voor alle betrokken kinderen. De gemeente Kinrooi stelt alles in het werk om vandaag alle betrokkenen nog te testen op Covid-19 en om hen zo spoedig mogelijk te informeren.

Burgemeester Jo Brouns: “Voor de 178 betrokkenen – alle kinderen en begeleidsters die de voorbije twee dagen in ’t Speel-nestje waren – zijn we druk in de weer om vandaag nog een testing te organiseren in sporthal De Schans, tegenover de kinderopvang. De opvang vandaag is gewoon doorgegaan. Voor morgen gaan we momenteel nog na of opvang van niet-betrokkenen mogelijk is. Maar vanaf morgenavond is ’t Speel-nestje gesloten tot en met zondag 21 februari. De eerste schooldag na de krokusvakantie gaat de kinderopvang normaal gezien terug open.”

De ouders van de betrokken kinderen worden hier allemaal persoonlijk over gecontacteerd hoe dat precies in zijn werk zal gaan. “We hebben begrip voor de eventuele ongerustheid bij de betrokkenen maar willen hen vragen om even het telefoontje af te wachten. Onze diensten zijn volop in de weer om dit allemaal voor te bereiden en op te volgen”, aldus burgemeester Brouns.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *