Maar drie bijkomende positieve coronatests bij kinderen uit opvang van ‘t Speel-nestje

Gisteren, donderdag 11 februari 2021, werd er een coronabesmetting vastgesteld bij twee kinderen van buitenschoolse kinderopvang ’t Speel-nestje in Kinrooi. De gemeente Kinrooi nam meteen de nodige maatregelen en bood alle betrokkenen gisteravond nog een coronatest aan. Deze namiddag werden alle ouders hierover persoonlijk geïnformeerd.

Burgemeester Jo Brouns: “Met 3 positieve tests op 170 kunnen we voorlopig tevreden zijn van het resultaat. Na het nieuws van de besmetting was het gisteren even alle hens aan dek maar de gemeentelijke diensten zorgden in teamverband voor een sterke prestatie. De technische dienst vormde sporthal de Schans in no time om tot een testcentrum van vijf testlijnen. Ondertussen begonnen de medewerkers van ’t Speel-nestje met een belactie naar alle ouders, bijgestaan door diverse collega’s van de gemeentelijke administratie. Opdat er geen foute informatie de wereld ingestuurd zou worden, hebben we meteen ook de communicatie opgestart.”

Door dit staaltje van teamwerk werd het mogelijk om gisteravond tussen 18.00 en 20.15 uur in totaal 167 personen te testen. Een paar betrokkenen liet zich liever bij de huisarts testen
en slechts enkelingen verkozen om niet getest te worden. “Komende woensdag 17 februari zullen we op dezelfde manier een tweede testing doen. Alle ouders werden daar deze namiddag al voor uitgenodigd”, aldus burgemeester Brouns van Kinrooi.

Schepen van kinderopvang Sylvie Henckens: “Zodra de resultaten binnen waren, zijn enkele medewerkers van het gemeentebestuur gestart met een nieuwe belactie naar de betrokken ouders.
De meesten konden zelf het resultaat consulteren via MijnZol (webpagina van Ziekenhuis Oost-Limburg) aan de hand van de kids-ID en kaartlezer van de zoon of dochter. Omdat niet iedereen een kids-ID heeft en er ook kinderen uit Nederland in ’t Speel-nestje zijn, hebben we opnieuw iedereen telefonisch geinformeerd over het resultaat.”

Voor de drie positieve gevallen betekent het dat het volledige gezin 10 dagen in quarantaine moet gaan en dat ze gecontacteerd zullen worden in functie van de contacttracing. Afhankelijk van het testresultaat na zeven dagen kan de quarantaine dan opgeheven of verlengd worden.

Bij de 167 personen met een negatief testresultaat dient het kind in quarantaine te blijven maar kunnen de andere gezinsleden de normale activiteiten verderzetten. Men dient natuurlijk wel alert te blijven voor mogelijke symptomen.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *