Maaseik heeft grootste winkelleegstand van Limburg

De Stad Maaseik heeft met 18,7 procent de hoogste winkelleegstand van Belgisch-Limburg. Dit blijkt uit een rapport van bureau Locatus. Het rapport is door VRT Nieuws ingezien. Naast Maaseik is er ook hoge leegstand in onder meer Tongeren en Hasselt.

In totaal staan er in Belgisch-Limburg 2.200 winkels leeg volgens het rapport ‘Winkelleegstand’. UNIZO Limburg pleit voor meer initiatieven. “Voor heel wat panden moet eerst gekeken worden naar het renoveren, vergroten, verkleinen en omvormen, om ze eventueel andere functies te geven. Denk daarbij aan andere economische functies zoals maakbedrijven, vrije beroepspraktijken of diensten, publieke functies als cultuur en zorg of eventueel zelfs voor bewoning”, somt Bart Lodewyckx op.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.