Ook basisschool de Maaskei in Ophoven vandaag herstart na goede coronatests

Afgelopen weekend kwamen ook de resultaten van de coronatests bij basisschool de Maaskei uit Ophoven binnen. Daar werden vorige week vrijdag het eerste leerjaar en de volledige kleuterafdeling inclusief enkele begeleiders getest. Met enkele lege stoelen omwille van quarantaine is ook vandaag de eerste schooldag na de vakantie in Ophoven gestart.

Burgemeester Jo Brouns: “Alle personeelsleden van de kleuterschool van de Maaskei hebben negatief getest. Van alle geteste kleuters was er slechts ééntje positief. De ouders zijn op de hoogte gebracht en die kleuter blijft in quarantaine. Zes kleuters zijn niet getest en blijven vandaag dus nog in verplichte quarantaine. Morgen zijn de tien dagen quarantaine voorbij en kunnen ook zij terugkomen naar de klas. In het eerste leerjaar is er ook nog één positieve test bijgekomen. Ook die ouders zijn verwittigd en die leerling blijft dus ook nog in quarantaine.”

Chris Froyen, directrice de Maaskei: “We zijn opgelucht en blij dat onze school vandaag terug mag opstarten. Hier en daar is er nog een lege stoel omwille van quarantaine maar algemeen genomen kunnen we niet anders dan tevreden zijn dat de resultaten zo goed uitvielen.”

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.