Stad Dilsen-Stokkem krijgt 23.000 euro subsidie voor 246 nieuwe klimaatbomen

De stad Dilsen-Stokkem heeft van de provincie een subsidie gekregen uit het zogenaamde ‘klimaatbomenfonds’ voor de aanplanting van in totaal 246 nieuwe bomen, verspreid over 5 projecten.

“Eén van de maatregelen in het klimaatactieplan van de stad Dilsen-Stokkem is het inzetten op een doorgedreven ‘groenblauwe dooradering’ in de gemeente,” zegt schepen van Milieu en Natuur Ingrid Erlingen. “Concrete acties hiervoor zijn het aanplanten van bomen langs wegen, op middenbermen of parkings. Naar aanleiding hiervan zal de stad de komende jaren verschillende straten en wijken voorzien van nieuwe bomen.”

Burgemeester Sofie Vandeweerd: “Hiertoe werd er een subsidiedossier ingediend om een toelage te krijgen in het kader van het LSM-reglement klimaatbomenfonds. Dit fonds kent subsidies toe aan Limburgse gemeenten voor de aankoop en aanplanting van bijkomende klimaatbomen die aangeplant worden op publieke plaatsen. Gemeenten konden de subsidie aanvragen voor 31 december 2020 op voorwaarde dat ze zelf een gelijkwaardig bedrag uittrokken. 16 van de 42 gemeenten hebben dat ook gedaan, waaronder Dilsen-Stokkem. We zijn dan ook verheugd dat de aanvraag van de stad volledig werd goedgekeurd, goed voor een tussenkomst van 50%, oftewel bijna 23.000 euro van het totaalbedrag aan ‘groene investeringen’ van 46.000 euro.”

“Door deze nieuwe aanplantingen wordt er aan heel wat thema’s uit het gemeentelijk klimaatplan gewerkt, nl. het verbeteren van de luchtkwaliteit, het beperken van wateroverlast, het creëren van schaduwplekken, het voorkomen van verdamping en uitdroging van de bodem en het vergroten van de biodiversiteit,” besluit schepen Ingrid Erlingen.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *