Grenscontroles tijdens Paasvakantie opgevoerd

Het is één van de maatregelen die het overlegcomité woensdag 24 maart in Brussel bekend gemaakt heeft. Het Overlegcomité kwam woensdag vervroegd samen omwille van de verhoging van het aantal besmettingen en de druk op ziekenhuizen. Het virus is besmettelijker en het aantal contacten is gestegen. Vrijdag werd beslist om niet te versoepelen, woensdag werden bijkomende maatregelen genomen. De maatregelen gaan zaterdag in en gelden voor de komende vier weken.

Vanaf maandag is er geen contactonderwijs meer in het lager, secundair en hoger onderwijs. Kleuterscholen blijven open. Winkelen in niet-essentiële winkels kan vanaf zaterdag enkel op afspraak en niet-medische contactberoepen moeten opnieuw hun deuren sluiten.

Buiten samenkomen zal opnieuw maar met maximum 4 personen kunnen en niet-essentiële reizen blijven evenals nu verboden.

Een van de punten die aangehaald werden, is het feit dat de controles aan de grens tijdens de Paasvakantie verscherpt zullen worden. Op sociale media zijn sinds de bekendmaking vele reacties en vragen te vinden. Eén van de zaken die opspelen in Nederland is of het tanken over de grens nog mag. Andersom: De Belgen vragen zich af hoe het zit met boodschappen doen in Nederland.

Als je bij de grens woont, dan mag je van de Belgische regering reizen voor activiteiten die onderdeel zijn van je dagelijkse leven. Het Belgische ministerie van Binnenlandse Zaken zei daar eerder over dat het is toegestaan om voor een tankbeurt, een boodschap of bijvoorbeeld een doktersbezoek de grens over te steken. “In eerste instantie geldt dit voor grensgemeenten en buurgemeenten. Het is dus niet de bedoeling dat mensen die verder van de grens wonen bij ons komen tanken”, zo reageert men.

Wie de grens oversteekt, moet wel een verklaring uitprinten en onderteken.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.