Katmobiel op bezoek in Kinrooi op 1 april

Op donderdag 1 april 2021 – geen grap voor alle duidelijkheid – komt de katmobiel op bezoek in Kinrooi. De imposante bestelwagen die omgebouwd werd tot een gesteriliseerde kat kadert in de sensibiliseringscampagne van GAIA rond de verplichte sterilisatie van huiskatten.

Burgemeester Jo Brouns: “Kittens moeten sinds 1 april 2018 verplicht gecastreerd of gesteriliseerd worden voor ze vijf maanden oud zijn en/of voor verkoop of adoptie. Volwassen katten geboren tussen 1 september 2014 en 1 april 2018 dienden gesteriliseerd te zijn ten laatste op 1 januari 2020. Voor nog oudere katten geldt de sterilisatieplicht enkel vóór ze van eigenaar veranderen. Uiteraard wordt aangeraden om je oudere kat wel altijd te laten steriliseren, ongeacht de leeftijd.”

Schepen van dierenwelzijn Peter Nies: “Dankzij de verplichte sterilisatie van huiskatten, zullen er op termijn minder ongewenste katten op straat gedumpt worden en zo in het dierenasiel terecht komen. Daarbij is sterilisatie/castratie ook voordelig voor zowel de kat, zijn baasje en de omgeving. Dankzij de pijnloze ingreep bij de dierenarts, wordt een kat immers rustiger, aanhankelijker, en leeft ze gemiddeld ook langer. Gesteriliseerde katten lopen ook minder risico op ziektes. Doordat ze niet meer rondzwerven op zoek naar een partner, veroorzaken ze bovendien geen buurtoverlast meer. Wie zijn kat dus graag ziet, laat ze steriliseren.”

Om zo veel mogelijk mensen te sensibiliseren om ook hun kat te laten steriliseren, rijdt de katmobiel van GAIA op donderdag 1 april een hele dag rond in Kinrooi. Je hoort de katmobiel al van ver aankomen dankzij het geluid van miauwende katten. In de voormiddag staat de katmobiel op het wekelijks marktje op het Dorpsplein. In de namiddag toert de katmobiel nog even door de rest van de gemeente.

Foto: Gaia

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *