Kunst aan de Maas… samen kunst kiezen in Kinrooi

De gemeente Kinrooi zal, samen met Z33 en het Regionaal Landschap Kempen en Maasland, participeren in het project Kunst in de Open Ruimte. Tussen de periode 2021 en 2025 zal in de Maasgemeenten op diverse locaties een nieuwe belevingslaag of kunstobject worden gerealiseerd.

Kinrooi zal als een van de eerste gemeenten worden benaderd. De gemeente wil via het gemeentelijk burgerparticipatieplatform de juiste mensen voor dit project in een werkgroep verzamelen.
Burgemeester Jo Brouns: “We zijn verheugd dat we mogen deelnemen aan dit internationaal project. Een nieuwe belevingslaag toevoegen aan het – nu al mooie – landschap is voor ons een nieuwe stap in de verdere toeristische ontwikkeling van onze gemeente. Als we kijken welke impulsen voorgaande projecten aan diverse gemeenten hebben gegeven, dan zijn wij ervan overtuigd dat het nieuwe kunstobject in Kinrooi zeker ook een meerwaarde zal betekenen. Als gemeente engageren we ons dan ook graag om – samen met de andere Maasgemeenten – een bedrag van 50.000 euro te voorzien voor de realisatie van dit project.”

Om de belevingslaag zo goed mogelijk in te bedden in de lokale leefomgeving, zal de gemeente een lokale werkgroep aanstellen die de kunstenaars zal inspireren met verhaallijnen, ideeën en
achtergrondinformatie. De werkgroep zal samengesteld worden op basis van een traject via het burgerparticipatieplatform.

Peter Nies, schepen van burgerparticipatie: “Ook in dit project willen we de burgers betrekken. Toen we via het platform www.kinrooimeemaken.be op zoek gingen naar voorstellen voor de
meerjarenbegroting, werd al duidelijk dat onze inwoners goede ideeën hebben en dat ze zich ook willen engageren om mee te denken over de ontwikkeling van de gemeente. Kinrooi scoorde goed op het vlak van participatie met de burger en die lijn willen we graag doortrekken. Via kinrooimeemaken.be/kor vragen we de inwoners wie als expert in de werkgroep thuishoort.”

Suggesties hiervoor zijn welkom tot 25 maart.

Mark Hoedemakers, schepen van cultuur: “De werkgroep moet het klankbord worden voor de latere kunstenaars. Indien de inwoner zelf geen expert is, maar iemand kent kan hij die persoon
suggereren. Indien men zelf een goed idee heeft of een geschikte locatie weet, kan men die voorstellen ook kwijt op het platform. Naar de toekomst toe, mogen we ons aan een nieuwe troef
verwachten qua kunst en cultuur aan de Maas. Wat die precies gaat worden, weten we nu nog niet maar met het participatieproject Kunst aan de maas: dat kiezen we samen! hopen we tot een mooi en breed gedragen voorstel te kunnen komen.”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *