Goed presteren op school en op de tennisbaan is mogelijk: toptennis op een topschool

Vele jonge tennisspelers staan voor een moeilijke keuze: ga ik meer trainen en veel wedstrijden spelen of zijn mijn schoolresultaten het belangrijkst? “Eerst school dan tennis” is een gezonde mentaliteit, maar nog beter is je tennispassie als drijfveer gebruiken voor je schoolse prestaties! Scholengemeenschap Mosa-RT en LTA Maaseik gaan door samenwerking je helpen het beste uit beide werelden te halen.

Mosa-RT heeft een vrij complete waaier aan studierichtingen te bieden en pakt vanaf volgend schooljaar, in navolging van de succesvolle Topvolley Academy, uit met een tweede sport/school project voor de 1ste (vestiging Maaseik), 2de en 3de graad: de Toptennis Academy. Jongens en meisjes krijgen de unieke kans om vanuit om het even welke studierichting een volwaardig schooltraject te combineren met toptennis.

Mosa-RT is een kwaliteitsschool met een hart en met faam, die dromen waarmaakt en die voor deze unieke tennisopleiding tijdens het middelbaar samenwerkt met LTA Maaseik, absolute topper voor Belgische en Nederlandse jeugdspelers, en Tennis Vlaanderen. Dankzij een lessenrooster op maat kunnen gedreven scholieren met een tennispassie een volwaardige studiekeuze in de 1ste, 2de en 3de graad combineren met professionele tennistrainingen.

LTA staat voor Limburgse Tennis Academie en heeft al meer dan 25 jaar ervaring met het professioneel opleiden van jeugdige tennisspelers. “Tennisopleiding is TEAMwork.” Heel wat toptennissers genoten opleiding bij LTA: Demi Schuurs, Zizou Bergs, Joran Vliegen, Elise Mertens, Kimmer Coppejans. Wil je meer over onze werking weten www.tennis-lta.be.

Meter en Peter van onze Academy zijn Demi Schuurs en Zizou Bergs

Demi traint al jaar en dag bij LTA en is momenteel de nr 10 van de wereld in dames dubbel, laatste titel WTA doubles in Doha (7 maart 2021). Als jeugdspeelster combineerde ook zij tennis met studie.

De eerste stap om je dromen te bereiken is het tonen van optimale discipline in je sport en studie
Zizou is de coming man bij de heren en heeft zijn begincarrière bij LTA getraind. Hij is nu verbonden aan de Vlaamse Tennisschool in Wilrijk. Dat hij de coming man is bewijst hij met zijn recente titels in het Challengerstornooi van St Petersburg en van Lille.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *