Interreg project ‘Grenzeloos Grind’ opent grens tussen Kinrooi en Maasgouw

‘Grenzeloos Grind’ is het thema van de nieuwe grensoverschrijdende route in de gemeente Maasgouw en Kinrooi. Een prachtige belevingsroute voor fietsers en wandelaars langs de Maasplassen en de toeristische hoogtepunten in de omgeving. Voor uw fotomomenten passeert u onderweg zes houten kaders. In de haven van Maasbracht en aan het water in Kinrooi zijn unieke verrekijkers geplaatst waar men met behulp van augmented reality op een bijzondere manier naar het landschap aan de andere kant van de grens kunt kijken.

Het project ‘Grenzeloos Grind’ kwam tot stand binnen het Interreg IV programma van Interreg EMR en werd mede mogelijk gemaakt dankzij de financiële steun van EFRO.

Jo Brouns, burgemeester Kinrooi: “Ik ben blij dat we dit project nog voor de zomer kunnen afronden. Het was onze ambitie om deze route vorige zomer voor te stellen als een nieuwe toeristische aantrekkingsfactor met internationale uitstraling. Het coronavirus heeft dat proces uiteraard enorm doen vertragen. Dat neemt niet weg dat ik zeer verheugd ben om het project nu te kunnen openen. Anders dan normaal dienen we dit – coronagewijs – op een online manier te organiseren. Daarom nodig ik dan ook alle inwoners en gasten uit om na de coronacrisis zeker eens langs te komen en kennis te maken met dit prachtige gebied.”

Johan Lalieu, wethouder Maasgouw: “Wij zoeken nadrukkelijk de samenwerking op met onze buurgemeente Kinrooi. Deze gemeente past qua ligging, sfeer en uitstraling goed bij Maasgouw. Onze kleinschalige, pittoreske dorpen liggen als een snoer aaneengeregen rondom de Maasplassen, in een prachtig landelijk gebied. Samen vormen we de noordelijke toegangspoort tot het Rivierpark Maasvallei. Met het project Grenzeloos Grind zetten we een volgende stap om onze gemeenten gezamenlijk toeristisch kwaliteitsvol te ontsluiten. Zo willen we toeristen en recreanten extra triggeren om die Maasplassen over te steken om een kijkje bij elkaar te nemen.”

Wilt u de ‘Grenzeloos Grind’-route gaan wandelen of fietsen, let dan goed op de geldende maatregelen. Aan Belgische zijde geldt er een verbod op niet-essentiële grensoverschrijdende verplaatsingen. Tot 15 mei geldt er aan Nederlandse zijde een negatief reisadvies voor België. Het is nog niet bekend of dit na 15 mei wordt opgeheven. Ook het veerpont bij Ophoven en Ohé en Laak is om die reden tot minimaal 1 mei uit de vaart. De overgang tussen knooppunt 01 en 22 kan worden vervolledigd via de knooppunten 03-13-24-25. De gemeente Kinrooi en Maasgouw nodigen iedereen uit om het project zeker te komen bekijken, maar met respect voor de coronamaatregelen. Gebruik zeker de augmented reality verrekijker al eens om naar de buren te zwaaien en fiets de ‘Grenzeloos Grind’-route eenmaal de coronamaatregelen dit toelaten.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *