Rode Kruissticker viert 60e verjaardag met Studio 100- figuren

De Rode Kruissticker wordt 60 jaar! Een fantastische gebeurtenis die niet onopgemerkt voorbij mag gaan. En wat is er beter dan één verjaardag? Twee verjaardagen natuurlijk! Studio 100 blaast dit jaar 25 kaarsjes uit en laat daarom enkele van haar figuren de cover van de Rode Kruissticker sieren.

Markeer donderdag 22 april 2021 in je agenda want dan is het zo ver: de start van de 60e stickeractie van Rode Kruis-Vlaanderen. Twee weken lang zal de befaamde sticker voor 5 euro te koop zijn in heel Vlaanderen ten voordele van de lokale Rode Kruisafdelingen. Dit jaar wordt er extra aandacht besteed aan de online verkoop en alternatieve verkooppunten.

Steun de vrijwilligers in jouw buurt
De opbrengst van de actie gaat zoals elk jaar naar de lokale werking. In het geval van Rode Kruis-Dilsen-Stokkem-Maaseik zal het vooral besteed worden aan het aanleggen van een spaarpot voor een nieuw polyvalent voertuig en het onderhouden van het materiaal. Daarnaast is er ook geld nodig voor de opleiding en bijscholing van de vrijwilligers.

De Studio 100-figuren geven alvast het goede voorbeeld en kruipen voor de gelegenheid in een vrijwilligersjasje: Mega Mindy en Baba Yega bemannen een hulppost, Piet Piraat en zijn vrienden volgen een cursus Eerste hulp bij Steven Stil, Samson & Marie spelen samen met Jeugd Rode Kruis, Bumba helpt als crisisvrijwilliger en Wilko van Nachtwacht geeft bloed. Allemaal activiteiten waar Rode Kruisvrijwilligers met veel plezier hun schouders onder zetten. En dat kan alleen dankzij jouw steun!

Voorbereid op alle scenario’s
Maar wat met corona? In 2020 werd de stickeractie overschaduwd door de coronapandemie en ook in 2021 heeft Rode Kruis-Vlaanderen er rekening mee gehouden dat vrijwilligers niet op kruispunten, in winkelstraten of aan winkels stickers mogen verkopen. Daarom worden de online verkoop en alternatieve verkoopkanalen extra in de verf gezet.

“In 2021 willen we alles uit de kast halen om van de stickerverkoop een absoluut succes te maken. Onze vrijwilligers geven al de hele coronaperiode het beste van zichzelf. Vrijwilligers van onze afdeling hielpen ruim 200 uur mee in woonzorgcentra, we verdeelden in het hele Maasland mondmaskers op vraag van het Vlaams Agentschap voor Personen met een Handicap en hielpen mee bij het sorteren en bezorgen van de strategische voorraad van persoonlijke beschermingsmiddelen aan instellingen zoals woonzorgcentra. Verder staan onze vrijwilligers op dit moment zes dagen in de week klaar om sneltesten af te nemen in opdracht van het CLB.

Tijdens de stickeractie kan iedereen ons een extra duwtje in de rug geven zodat we kunnen blijven helpen. Vandaag én in de toekomst. Binnen ons werkgebied zal de sticker zal te koop zijn bij vrijwilligers aan winkels. Daarnaast is de sticker online te koop via www.koopdesticker.be/dilsen-stokkem-maaseik”, aldus Frank Jacobs, voorzitter van Rode Kruis-Dilsen-Stokkem-Maaseik.

De sticker van Rode Kruis-Vlaanderen is van 22 april tot en met 6 mei te koop voor 5 euro. Alle opbrengst gaat integraal naar de Rode Kruisafdeling in jouw buurt.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *