Vanaf nu kan men een huwelijk sluiten in de Zorgvlietmolen in Molenbeersel

In de gemeente Kinrooi kan men ook gaan trouwen in de Zorgvlietmolen in Molenbeersel. “Vroeger kon een burgerlijk huwelijk enkel plaatsvinden in het gemeentehuis. Dat veranderde sinds juli 2018. Vanaf toen werd het mogelijk om te trouwen op iedere openbare en neutrale plaats in Kinrooi mits dat vooraf besproken werd met de dienst burgerzaken. Zo werden er reeds burgerlijke huwelijken voltrokken in jachthaven de Spaanjerd of aan het Bastion, daar komt nu de Zorgvlietmolen bij”, aldus burgemeester Jo Brouns van Kinrooi.

Schepen van burgerlijke stand Sylvie Henckens: “Vanaf nu is er een bijkomende binnenlocatie mogelijk voor een burgerlijk huwelijk. Wie dat wenst, kan voortaan ook trouwen in de gerestaureerde Zorgvlietmolen. Daarmee zetten we dan tegelijk een mooi stukje erfgoed van de gemeente Kinrooi in de kijker. Om dit mogelijk te maken, werd een gebruiksovereenkomst afgesloten met Peter Deckers (Imketec bvba). De kostprijs om in de Zorgvlietmolen te trouwen, bedraagt 275 euro (excl BTW). Die dient aan de gemeente betaald te worden die het op haar beurt doorstort naar Imketec bvba. In functie van deze nieuwe trouwmogelijkheid (dossier 1.7) keurde de gemeenteraad in april eveneens deze aanpassing goed in het reglement op de huwelijken (dossier 4.1).”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *