Breese verkeersbordenwedstrijd ‘veilig in het verkeer’

Het stadsbestuur van Bree zet volop in op veilige schoolomgevingen en deze hebben er sinds kort een extra troef bij.

Het waren spannende weken voor alle lagere schoolkinderen in Bree. Ze namen deel aan de verkeersbordenwedstrijd, die de jeugddienst samen met de mobiliteitsambtenaar op poten zette. Alle kinderen kregen de opdracht een tekening te maken over wat ‘veilig in het verkeer’ voor hen betekende. De 2 winnaars per school hadden deze opdracht duidelijk goed begrepen, de resultaten zijn dan ook schitterend! Begin deze maand werden alle borden onthuld door de winnaars in hoogsteigen persoon. Dit in bijzijn van de schepen van Jeugd en Mobiliteit, de jeugddienst, de mobiliteitsambtenaar en de voorzitster van de jeugdraad. De kunstenaars kregen naast een naamsticker op hun bord nog een kleine verrassing die ze zeker kunnen gebruiken in het verkeer. Voor wie de kunstwerken wil bewonderen, kan aan elke schoolomgeving de borden terugvinden.

Het stadsbestuur draagt verkeersveiligheid in schoolomgevingen hoog in het vaandel vertelt schepen Mario Knippenberg. “In het kader hiervan zijn er al een aantal maatregelen genomen zoals de fietsstraten op de fietsroutes naar scholen. Binnenkort zal ook het project Route2School uitgerold worden. Bovendien vinden we het belangrijk om de schoolgaande jeugd te betrekken bij deze initiatieven. Vandaar deze wedstrijd waardoor kinderen vanuit hun kijk op verkeersveiligheid hun steentje kunnen bijdragen tot het sensibiliseren van automobilisten.”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *