Fotowedstrijd: op zoek naar het ‘andere Thorn’

Iedereen kent Thorn als het muzikale Witte Stadje aan de Maas. Toeristen die Thorn bezoeken, gaan veelal naar huis met foto’s van de witte huizen en natuurlijk de schitterende abdijkerk. De blik op de abdijkerk vanuit de Kloosterberg is door de eeuwen heen door vele kunstenaars en later door duizenden fotografen vereeuwigd.

De Stichting Thorn Metronoom is er echter van overtuigd dat er in Thorn veel meer mooie, opvallende of bijzondere foto’s te maken zijn. Foto’s van het ándere Thorn. Foto’s die een nieuwe of verfrissende blik werpen op het stadje aan de Maas. Foto’s die verrassen, ontroeren, verbazen of gewoon simpelweg je ogen strelen. Het zijn die foto’s waar de stichting naar op zoek is. Daarom startte op zondag 23 mei 2021 een fotowedstrijd rond het thema ‘het andere Thorn’.

De wedstrijd staat open voor iedereen. Het maakt niet uit of je professioneel fotograaf bent, een enthousiaste hobbyfotograaf of ‘gewoon’ iemand die soms – al dan niet toevallig – mooie plaatjes schiet. Elke deelnemer mag maximaal vijf foto’s sturen naar het mailadres fotowedstrijd@thornmetronoom.nl om mee te dingen naar mooie prijzen. Een deskundige jury beoordeelt de inzendingen. De beste foto’s worden tentoongesteld. Inzenden kan tot 1 september 2021.

De startdatum voor deze fotowedstrijd is overigens niet zomaar gekozen. Op 23 mei was het eerste pinksterdag. Normaal is dat de dag waarop Thorn vol staat met levende standbeelden. De Stichting Thorn Metronoom is organisator van dit evenement, dat dit jaar echter voor de tweede keer op rij niet kon plaatsvinden vanwege de uitbraak van het coronavirus. De fotowedstrijd is een andere ‘beeldige’ manier om Thorn in het zonnetje te zetten, zo is de overtuiging van de stichting. Meer informatie over de wedstrijd en het wedstrijdreglement zijn online te vinden.

Foto’s: Stichting Thorn Metronoom

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.