Meeuwerkiezel volledig onderbroken op zaterdag 29 mei door asfaltwerken

De N76 Meeuwerkiezel in Bree zal op zaterdag 29 mei volledig onderbroken zijn voor verkeer richting Bree. De rijweg wordt er plaatselijk over de volledige wegbreedte geasfalteerd. Er geldt een omleiding van Meeuwen naar Bree via Wijshagen. Maandagavond 31 mei gaat de Meeuwerkiezel opnieuw in beide richtingen open voor gemotoriseerd verkeer. De daaropvolgende weken gebeurt de afwerking, met plaatselijk beurtelings verkeer via verkeerslichten. De nieuwe fietspaden blijven tot dan afgesloten.

De rijweg wordt over de volledige wegbreedte geasfalteerd van iets voor het kruispunt met de Gerkenbergstraat tot aan de Hansweg. De asfaltvernieuwing was aanvankelijk enkel voorzien aan de vernieuwde kruispunten. Dat die zone nu wordt uitgebreid, is een extra troef en biedt nog meer rijcomfort.

De asfaltwerken starten zaterdagochtend 29 mei om 6 uur en duren tot zaterdagavond. In de asfalteringszone is er geen verkeer mogelijk. De Meeuwerkiezel is daardoor onderbroken ter hoogte van Tennisclub Soetebeek in de richting van Bree. Verkeer van Meeuwen naar Bree volgt een omleiding via Wijshagen over de N760 Wijshagerkiezel en Muizendijkstraat, en de N730 Gruitroderkiezel.

Zaterdagavond gaat de rijweg opnieuw open, maar voorlopig nog even in één richting naar Bree.

Maandag 31 mei brengt de aannemer alles in gereedheid om tegen de avond de Meeuwerkiezel na lang wachten opnieuw in beide richtingen open te stellen. De omleiding via Peer van Bree naar Meeuwen vervalt dus.

De vernieuwing van de Meeuwerkiezel is evenwel nog niet klaar. De laatste afwerkingen moeten nog gebeuren, bijvoorbeeld aan de bermen. Die werken vinden overdag plaats in de komende weken. Ter hoogte van de werfzone moet verkeer er beurtelings rijden via tijdelijke verkeerslichten.

Ook de nieuwe, vrijliggende fietspaden stellen we voorlopig niet open voor fietsers. Dat gebeurt binnen enkele weken, wanneer de vernieuwing officieel klaar is.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *