Recente Kinrooise verkeerstechnische ingrepen allen opgenomen in aanvullend politiereglement

Verkeersveiligheid is een belangrijke beleidsoptie in de gemeente Kinrooi. Naast grote projecten zoals het verbeteren van volledige schoolomgevingen, zoals momenteel in Kinrooi, zijn er soms ook kleinere maatregelen. De meest recente daarvan moesten nog opgenomen worden in het gemeentelijke politiereglement op verkeer betreffende de buurtwegen.

Burgemeester Jo Brouns: “De laatste maanden zijn er hier en daar een aantal verkeerstechnische ingrepen gebeurd. Meestal zijn deze ingegeven door de buurt of omwonenden maar het is steeds de technische dienst die op advies van de verkeerscommissie en de verkeersdeskundigen van politiezone Carma overgaat tot de aanpassingen op het terrein.”

Schepen van verkeer Mark Hoedemakers: “In dat opzicht werden er recent enkele aanpassingen in de Grootbroekstraat gedaan. De zone 50 werd een 100-tal meter langer gemaakt omdat dat iets logischer was en er kwamen ook twee verkeerskussens in die straat. Het plaatsen van die verkeerskussens is ook iets wat gebeurde in de Heinestraat en in de Donkstraat waar de zone 50 eveneens iets uitgebreid werd. In de Merrenhofstraat werd een tonnagebeperking van 5,5 ton ingevoerd om het niet-plaatselijk zwaar verkeer te bannen. Via deze straat bereikt men de achterzijde van basisschool de Maaskei dus daar bevindt zich best wat schoolverkeer met zwakke weggebruikers. Dat was één van de redenen om de tonnagebeperking op te leggen. Met de verwerking van al deze recente maatregelen is het aanvullend politiereglement op het verkeer betreffende de buurtwegen weer up-to-date.”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Eén reactie op “Recente Kinrooise verkeerstechnische ingrepen allen opgenomen in aanvullend politiereglement”

  1. Jammer genoeg is die beleidsoptie tamelijk ‘lokaal’. Hardrijders kunnen voor een groot deel hun zin doen. Waar zijn dan in de deelgemeente Kinrooi die zgz. flitsmarathons? De N73 is een van de gevaarlijkste wegen van Vlaanderen, na jààààààààren gezaag zou er volgend jaar een ingreep gebeuren. Maar of dat ook te maken heeft met de snelheid blijft dé vraag, vrachtwagens die absoluut niet plaatselijk zijn razen over de weg, door de dorpskom…en het enige antwoord dat je krijgt op een opmerking is ‘daar is niets aan te doen’. Terwijl andere gemeenten alles op alles zetten om zwaar verkeer om te leiden. Zelfs camera’s worden er niet geplaatst, ra ra waarom?
    Verkeersplaten met aangegeven snelheid zijn nutteloos. In de Luitestraat die meer en meer als vluchtweg wordt gebruikt zouden verkeerskussens al een oplossing kunnen bieden voor de negentig-en-méér rijders in een vijftig-zone. Maar als je niet tot de meerderheid behoort is het roepen in de woestijn. En mensen die doodgereden worden kunnen niet meer roepen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *