Kinrooise verenigingen kunnen opstarten in gratis pop-up spintent bij Dongs Kamp

Iedereen – inclusief de verenigingen – krijgt langzaam maar zeker meer bewegingsvrijheid, nu de coronamaatregelen gaandeweg versoepelen. In het kader van de relance stelt de gemeente Kinrooi deze zomer een pop-up-spintent ter beschikking om het verenigingsleven terug op gang te blazen. Die is vorige week geplaatst op het evenemententerrein bij Dongs Kamp.

Burgemeester Jo Brouns: “Corona heeft erg zwaar gewogen op het verenigingsleven. Vergaderen of samenkomen was lange tijd volledig uit den boze en zelfs nu als er stilaan meer mag, is niet iedereen direct bereid om in gesloten ruimtes samen te gaan zitten. Met de aankoop van een pop-up-spintent met een diameter van 20 meter wil de gemeente Kinrooi alvast de heropstartende verenigingen een duwtje in de rug geven. Wil je overdekt maar toch in openlucht vergaderen of samenkomen met de vereniging? Dan kan dat in deze tent die zo’n 300 vierkante meter is waarvan zeker 200 overdekt. Als locatie kozen we voor Dongs Kamp dat als evenemententerrein centraal gelegen is tussen Kinrooi en de Maasdorpen. De tent staat ter beschikking van alle verenigingen die er gebruik van wensen te maken. Ze dienen enkel even te reserveren bij de dienst vrije tijd in GC De Stegel.”

Schepen van cultuur Mark Hoedemakers: “In juli en augustus staat de spintent permanent op het evenemententerrein aan Dongs Kamp in Ophoven. Pluspunt daar is dat vlakbij elektriciteit voorzien is dankzij de plaatselijke marktkast. In overleg met ruitervereniging Dongs Kamp kan er ook gebruik gemaakt worden van de toiletten ter plaatse. In de zomermaanden zullen Neos Kinrooi en de Chopperclub Kessenich CCB al dankbaar gebruik maken van de nieuwe tent.”

Na de zomer wordt de tent toegevoegd aan de items van de gemeentelijke uitleendienst. Ze is dan ook gratis te ontlenen om te plaatsen op een locatie naar keuze. De vereniging of club dient voor opbouw en afbraak wel een beroep te doen op de tentenbouwer. Die doet dat tegen een billijk tarief zodat we er ook lang plezier kunnen hebben en niets kapot gaat bij opbouw en afbraak. Reservatie voor de pop-up-spintent dient ook dan te gebeuren via de dienst vrije tijd in GC De Stegel, eventueel tegelijk met andere items zoals tafels, stoelen, kabels, enz…

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.