Nieuw boek van Britt de Waard uit Kinrooi is verschenen

In ‘Van lockdown naar vrijheid – Een realistisch kijkje in herstel van een restrictieve eetstoornis’ vertelt Britt de Waard uit Kinrooi openhartig over haar ervaring en gevecht als jonge moeder met anorexia. Van iemand die van eten hield veranderde ze opeens in iemand wiens leven beheerst werd door anorexia, wat ook een grote impact had op haar gezin en naasten. Dit bijzonder inspirerende psychologieboek wordt sinds vrijdag 4 juni uitgegeven door Uitgeverij Boekscout.

“Als er iets was dat ik gedacht had nooit te kunnen krijgen, was het anorexia. Ik hield van eten, van de gezelligheid die je tijdens eten kon delen en van calorieën tellen had ik geen kaas gegeten. Toch nam anorexia mijn leven over en veranderde ik compleet als mens. Het heeft bloed, zweet en tranen gekost maar ik ben uit de greep gekomen. Ik heb mijn leven terug, mijn vrijheid terug en voel me weer elke dag een beetje meer mezelf… Anorexia beheerste niet alleen mijn leven maar ook het leven van mijn gezin en mijn naasten. Nog nooit hebben zij zich zo machteloos gevoeld! Ze zijn naast me blijven staan gedurende alle ups en downs en daar ben ik ze dankbaar voor”, zo vertelt Britt de Waard.

Britt was altijd een onzeker, zorgzaam en hardwerkend meisje. Haar onzekerheid sloeg door en ze ontwikkelde een depressie en een eetstoornis. Een eetstoornis die haar leven volledig overnam en haar persoonlijkheid veranderde. Stukje voor stukje, hapje voor hapje heeft ze zichzelf moeten overtuigen dat ze dit kon overwinnen en dat ze zichzelf terug kon vinden! Ze wilde weer kunnen genieten van momenten met zichzelf, haar man en haar vier prachtige kinderen. Er bestaat geen one-size-fits-all aanpak voor herstel van mentale problemen. Ze heeft moeten zoeken naar de aanpak die voor haar ging werken. Ze is gevallen en weer opgestaan, heeft gefaald en het anders geprobeerd. Het doel was altijd maar één ding: volledig herstellen van dat monster dat haar leven zo op de kop had gezet.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.